Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


Rembo IK är en av Avestaortens idrottsföreningar, grundad 1921 och vi har idag ca 500 medlemmar. Dessa utgör klubbens tre sektioner: skidor, orientering och cykel

Styrelsen i Rembo IK verkar som ett paraply över sektionerna i klubben. Styrelsen sammanträder ca 6 gånger per år. Deras uppgift är att förvalta spår, lokaler och material.  

Rembo IK är medlem i Dalahästens SK som förvaltar och driver skidanläggningen och konstsnötillverkningen i Åsbo, med helt ideella krafter. En förutsättning för bra skidåkning i Avesta.

Rembo IK har en egen hemsida www.remboik.se där man kan inhämta aktuell information om våra sektioner och våra aktiviteter. Det finns även olika Facebook grupper som ger information om vad som är på gång i de olika sektionerna.


Rembostugan
utgör klubbens idrottsliga centrum med elljusspår, terrängbana och omklädningsrum. Klubblokalen kan hyras för sammankomster. Rembostugan är byggd 1934. Dess servering är i klubbens ägo, men serveringsdelen är utarrenderad.


Skidsektionen
är en av våra verksamheter med barn och ungdomar som utmärker sig mycket väl i träning och tävlingssammanhang. Sektionen har ett antal träningsgrupper med sammanlagt runt 30 aktiva barn och ungdomar. Sektionen erbjuder ett antal arrangemang under säsongen, bl.a tävlingar, träningsläger och fikakvällar. Starten för säsongen är terrängserien i september och avslutas då snön försvinner på våren. Skidsektionen tränar på tisdagar och torsdagar under säsongen.

Orienteringssektionen är också en aktiv verksamhet som deltar i olika tävlingar. Träningar på tisdagar i Rembo under säsongen. Ansvarig för orienteringssektionen är Inge Andersson.

Cykelsektionen har verksamhet i både landsvägscykling och i mountainbike. Landsväg har en motionsverksamhet för vuxna med träningstillfällen 3 dagar i veckan. De deltar gemensamt i motionslopp såsom Vätternrundan och Siljan runt.

Mountainbike har barn- och ungdomsverksamhet med träningar fördelat på flera olika grupper anpassat efter deltagarnas förmåga och ålder. Sektionen har ca 60 aktiva barn och ungdomar som tränar på tisdagar och torsdagar under säsongen som varar mellan april till september. Många av våra ungdomar tävlar också framgångsrikt i mountainbike runt om i landet.

En XCO tävlingsbana för mountainbike har också utvecklats och byggts i Åsbo under 2020. Banan har blivit mycket populär och nyttjas av många cykelintresserade i alla åldrar.MEDLEMSAVGIFT

Medlemsavgiften faktureras till alla som finns som medlemmar i vårt register.  Fakturan skickas ut via mail till alla medlemmar i mars/april varje år. Vi uppmanar dig att inte skicka in betalningen själv utan att ha fått en faktura. Vid betalning uppge bara fakturanumret som meddelande!

Om ni inte längre vill vara medlem i Rembo IK, meddela oss via mail This is a mailto link så vi kan ta bort er ur medlemsregistret.

De som ej betalat under föregående år, kommer att plockas bort ur medlemsregistret.

Nya medlemmar

Om du vet någon som vill bli medlem så kan de själva lägga in sina uppgifter och ansöka om medlemskap, via vår hemsida under fliken ”Bli medlem”. Sedan får de en faktura via mail på sin medlemsavgift.


Vid frågor, maila This is a mailto link

Uppdaterad: 24 MAR 2021 18:50
E-post: Adressen Gömd

REDAN MEDLEM?

Betala din medlemsavgift
genom att logga in och
betala i varukorgen.

För instruktion - 

Klicka på
"Betala medlemsavgift"

VILL DU BLI MEDLEM?

Nya medlemmar - se fliken

"Bli medlem i Rembo IK"

500:- (familj)

250:- (vuxen)

150:- (barn/ungdom)

 

hemsidan-rub
Vill du framföra/publicera något på hemsidan?
Kontakta Anna Eklöf

 

 

 

Postadress:
Rembo IK
Box 17
77421 Avesta

Kontakt:
Tel: +46703310140
E-post: This is a mailto link

Se all info